Skip to main content

Vanlige spørsmål

Pass og visum

Alle som reiser til utlandet må ha gyldig pass. Mange land krever at passet er gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Navnet i passet må være identisk med navnet i flybestillingen. Pass med innreisestempel fra Israel kan føre til nektet innreise i noen land.

Vedrørende våre reiser til Kypros, så ble Kypros offisielt medlem av EU i 2004, så det kreves derfor ikke eget visum for å reise med oss. Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Har du annen nasjonalitet enn norsk er det viktig at du informerer oss ved bestilling, slik at riktige pass- og visumopplysninger kan bli gitt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Kyprosreisen er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Forsikring

Seniorreisen anbefaler alle sine passasjerer å tegne avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner og uforutsette hendelser som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Sjekk om reiseforsikringen din gjelder for reise i hele verden og er gyldig i hele reiseperioden.

Flyreisen

Reisene i vårt program er basert på ulike billettyper på rutefly, økonomiklasse, og er underlagt internasjonale regler. Billetten kan vanligvis ikke endres etter at reisen er påbegynt, og det gis ikke refusjon for delvis benyttet billett. Billetten kan ikke benyttes av andre enn personen den er utstedt til. Forsinkelser kan oppstå på grunn av værforbehold, tekniske feil, streik eller annet, og kunden kan derved miste en videre flyforbindelse. Skulle dette skje, vil det flyselskap du skulle reise med, være ansvarlig for å forandre billetten til nærmeste korresponderende fly med samme selskap, eller med annet selskap, dersom dette selskap aksepterer billetten. Dersom forsinkelsen blir av lang varighet, vil flyselskapet eventuelt sørge for en forfriskning, et måltid, eller en overnatting, alt avhengig av forsinkelsens varighet.

Ved selvforskyldte forsinkelser som f.eks. for sent fremmøte til flyavgang eller transferbuss, kan ikke flybilletten forandres til en annen forbindelse. Ny billett til full pris må i slike tilfelle betales av kunden selv.

Flyforsinkelser

Forsinkelser kan dessverre inntreffe. Flyselskapene har egne regler for dekking av mat og eventuelt hotellopphold. Disse er regulert av internasjonale bestemmelser. Slike forhold er derfor ikke Kyprosreisen sitt ansvar.

Bagasje

Det er vanligvis kun tillatt med 1 kolli á 20 kg pr. person ved reise på turistklasse. Normalt tillates i tillegg ett kolli håndbagasje inntil 8 eller 10 kg. Bagasjekvote gjelder for voksne og barn f.o.m. fylte 2 år.

Skadd eller mistet bagasje må straks meldes til flyselskapets kontor på flyplassen. Skade- og tapsskjema som fylles ut på den aktuelle flyplass må vedlegges senere forsikringskrav. Ved forsinket bagasje vil forsikringsselskap eller flyselskapet normalt utbetale et midlertidig erstatningsbeløp.

billetter

Billetter og reisedokumentasjon blir sendt fra oss mellom 14 og 6 dager før avreise. Du kan lese mer informasjon om din reise og avreisetidspunkt ved å logge inn på Min Side

Flyplassavgifter

Skatter og avgifter i forbindelse med flyreise betales vanligvis sammen med flybilletten. I noen få land må man i tillegg betale en flyplassavgift før avreise. Denne avgiften er ikke inkludert i reisens oppgitte pris og betales i lokal valuta på stedet.

STRØMadapter

I Kypros er det vanlig med 240V strømkontakter, samme som i Storbritannia, og det kreves derfor et strømadapter. 
Kontakene ser slik ut:  

Valuta

Kredittkortene VISA, MasterCard, American Express og Diners kan benyttes de fleste steder. Skulle man likevel ønske å ta med kontanter er Euro anbefalt.
DnB valutakalkulator

Internett og telefon

Vær oppmerksom på at bruk av medbrakt mobiltelefon, PC, o.l. når du er i utlandet kan være meget kostbart. Sjekk før avreise hvilke betingelser og priser som gjelder for din teleoperatør.

Gruppeturer

Gruppeturer krever vanligvis minimum 20–25 deltakere for å sende med norsk reiseleder. Den norske reiselederen vil supplere de lokale engelsktalende guidene i løpet av reisen. Om ikke annet er spesifisert vil den norske reiselederen møter møte gruppen på Gardermoen avreisedagen.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid i forveien må jeg være på flyplassen?
Du skal være på flyplassen 2 timer før avgang.

Hvor mye bagasje kan man sjekke inn?
2 kolli per person 20 kg + håndbagasje/8 eller 10kg.

Hvor mye må jeg betale i depostium, og når skal det betales?
4000 kr per person. Dette skal innbetales senest 7 dager etter bestilling hvis det er mer enn 35 dager til avreise. Er det mindre enn 35 dager, må hele totalbeløpet for reisen betales senest en time etter bestilling.

Hvordan betaler jeg?
Betalingen gjør du via "Mine bestillinger". Du logger inn med den e-post adressen du registrerte ved bestilling og passordet du fikk tilsendt. 

Får jag rabatter dersom jeg bestiller selv via nettsiden?
Vi har samme priser, enten du bestiller per telefon eller via vår nettside. Eventuelle rabatter vil være de samme uansett hvordan du bestiller reisen din. 

Hvor lang tid tar transporten fra flyplassen til reisemålet?
Vi lander på Larnaca Flyplass. Buss fra flyplass til Pafos tar 1t 30m, og 40m til Ayia Napa.

Må jeg ha med utskrift av billetten?
Ja, både billetten og visumet skal være skrevet ut på papir når du sjekker inn på flyplassen, både i Norge og i Kypros. Våre reiseledere hjelper deg om noe skulle være glemt.

Hvilket flyselskap flyr Kyprosreisen med?
Vi fly med Norwegian som flyr direkte til Larnaca fra Gardermoen. Du kan lese mer om flyselskapene her. Flyreisen tar 4t 30m.

Hva koster det å avbestille reisen?
Er det mer enn 42 dager før avreise betaler du et avbestillingsgebyr på 490 kr + eventuell avbestillingsbeskyttelse. Har du avbestillingsbeskyttelse og du må avbestille grunnet sykdom gjelder egne regler.  Mellom 42 dager og 15 dager før avreise refunderes ikke depositium og eventuelt andre gebyrer som kortgebyr og avbestillingsbeskyttelse. Er det mindre enn 15 dager igjen til avreise vil du ikke få noen refusjon. 

Trenger man visum til Kypros?
Alle norske statsborgere trenger ikke visum. Kypros er medlem av EU.

Er det trygt å reise til Kypros?
Det er helt trygt å reise til Kypros. Kypros er en av de landene som har minst kriminalitet i hele verden. Vi reiser kun til den greske sørsiden av Kypros.

  • RGF Logo
  • Cyprus Tourism Organization Logo