Skip to main content

Om Kypros

"340 Soldager i året"

Kypros offisielt Republikken Kypros ligger på en øy i den østlige delen av Middelhavet, øst for Hellas. Kypros er den tredje største øya i Middelhavet, og republikken Kypros er en medlemsstat i Den europeiske union.
Kypros består av en gresk og en tyrkisk del, og i den sørlige greske delen så finner du våre reiser. Kypros er en populær ferieøy, ikke minst for dem som søker etter sol og varme, hele året.

Kypros et land man kan besøke hele året rundt, da det har det beste klimaet i Middelhavet. Kypros er også et flott sted å bo, har det beste helsemessige klima i verden, høy levestandard, god infrastruktur, Europas beste skatteregime ("lovlig skatteparadis"), godt rettssystem, gode helsetilbud, trygt å bo (kriminaliteten er blant de laveste i Europa).
Kypros blir et stadig mer populært sted for å nyte pensjonisttilværelsen og/eller kjøpe feriebolig. Etterspørselen vokser stadig, og har skutt i været hovedsakelig på grunn av europeiske land, med innbyggere fra Storbritannia i teten.

Med sine 340 soldager i året er Kypros en helårsdestinasjon som kan tilby sol, strand, fest, kultur og historie, og de aller fleste har gode forutsetninger til å storkose seg på denne øya. Både barnefamilier, nyforelskede par, vennegjenger og eldre vil få en flott og minnerik ferie på Kypros.

Klima

Kypros har et utpreget middelhavsklima med varme og tørre somre og milde og fuktige vintrer. Øya har gjennomsnittlig 340 soldager i året.
Års-nedbøren ligger på rundt 510 mm. Frost forekommer ikke ved kysten, men i høyereliggende områder kan det om vinteren være ganske kaldt og snø kan falle i fjellene. 
Middeltemperaturen i Nicosia er 29 grader C i årets varmeste måned (august) og 11 grader C i de kaldeste månedene (januar-februar).

Folketall

Det bor ca. 639.800 Kyprioter på Sør-Kypros. I Nord-Kypros som er okkupert, bor det ca. 115.000 tyrkere.

Språk

Gresk er morsmålet, men Engelsk er også godt utbredt og snakkes av de fleste. Mange Kyprioter snakker også flere andre språk som Tysk, Russisk, Fransk osv.

Religion

78 % gresk-ortodoks, 18% muslimer, 4% maronitter, armensk-apostolisk og andre.

Helseforhold og mathygiene

Man trenger ingen spesielle vaksiner. Vann fra springen kan drikkes, men det er vanlig å kjøpe vann ved spesielle vannstasjoner eller i butikk. 
Det er høy standard og rimelige priser for offentlige helsetjenester. De aller fleste leger og sykepleiere er engelsktalende med utdannelse fra utlandet. Det finnes også et bredt utvalg av private helsetjenester.
Medisinsk hjelp er god over hele øya og apotekene er forsynt med moderne medisin og utstyr.

Infrastruktur

Infrastrukturen på Kypros holder en meget høy standard. En fire felts motorvei går langs hele sør-kysten og binder alle de store byene i Sør-Kypros sammen.
Både Pafos og Larnaka har fått nye flyterminaler. De nye terminalene, åpner for større flytrafikk til Kypros.
Telefon-systemene holder også høy standard og man har muligheten til bredbåndsoppkobling.

  • RGF Logo
  • Cyprus Tourism Organization Logo