Skip to main content

Langtidsreiser / seniorreiser

Status:
Fullt

 

"reis til middelhavets beste klima, med 340 soldager i året"


Kyprosreisen tilbyr langtidsreiser til sørsiden av Kypros og til Kreta i Hellas. Ta kontakt med oss på tlf; 401 29 500, eller på epost; post@kyprosreisen.no, så finner vi en reise som passer dine behov.
Alle våre langtidsreiser tilbyr leiligheter med utstyrt kjøkken, frokost/hel eller halvpensjon som et valgalternativ, og reiseleder på stedet.

Kyprosreisen ble etablert i 2017 som spesialister på seniorreiser og langtidsreiser til Kypros.

Våre reiser er spesielt egnet for lantidsreisende eldre, pensjonister, og for mennesker som generelt ønsker seg vekk fra snø og kulde i Norge. Disse reisene er med eget aktivitetsopplegg, ukeprogram og reiseledere. Disse reisene er svært sosiale, og opplevelsesrike, og våre reiseledere jobber hardt for at alle skal få det meste ut av sitt opphold. Utflukter og aktiviteter blir arrangert hver dag fra ditt hotell, da vi ønsker at du skal få så mye som mulig ut av din reise.
Våre langtidsreiser/seniorreiser tilbys hele året, og vi tilbyr reiser fra 14 dager til 6 måneder+. Om du ønsker å reise til andre hotell enn det vi har oppført på våre hjemmesider, så kontakt oss på tlf 401 29 500, så finner vi noe som passer dine behov. 

Noen av våre hotell som tilbyr seniorreiser og langtidsreiser med egen reiseleder:

Pafos:
Anemi Hotel & Suites ★★★★ 
Hilltop Gardens ★★★ 
Basilica  ★★★ 

Ayia Napa:
Evabelle Hotel Apt  ★★★ 

Til deg som reiser alene

Til deg som reiser alene, så er dette noe vi kan varmt anbefale å gjøre.
En stor andel av våre reisende er nettopp mennesker som reiser alene, og våre turer er svært sosiale, med egen reiseleder, og ulike aktiviteter både på og utenfor hotellet.
Reisene er i stort felleskap og vennskap.

Våre hotell har et enkeltromstilegg fra kr 2300 (14 dager), og du får da ditt eget rom eller leilighet, og frokost på hotellet. 

Hvis du har noen spørsmål, eller ønsker en uforplinkende prat med en kundebehandler, så ring oss på tlf 401 29 500, eller send epost til post@kyprosreisen.no

Aktiviteter

Vi arranger ukentlig utflukter fra hotellet, til vingårder og historiske kulturelle skatter som finnes over hele den kypriotiske øya, og arrangerer felles middager med dans og musikk, quizer, vandreturer og andre aktiviteter hver dag.
Kypros er svært kjent for sine historiske funn og her finner man godt bevarte ruiner fra romerske palasser og byer, greske templer, kirker og fort fra korsfarere, Afrodites hellige by og mye mer.
Våre turer blir arrangert av norske reiseledere som befinner seg på hotellet, og ukesplanen varierer hver uke.

Pafos

Pafos

OM PAFOS

Pafos, sørvest på Kypros, er det ideelle feriemål for de om søker sol, strender og avslapping, men det er mer til Pafos enn det: elskere av arkeologi, historie og kultur vil finne et vell av attraksjoner rundt om på øya, kombinert med myke sandstrender og gode restauranter. Her kan du gå på tur, shoppe og nyte en småbyatmosfære eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Pafos er en vakker kystby sørvest på øya Kypros. Pafos har omtrent 30 000 innbyggere fordelt på sine to by-deler, "Kato Pafos" også oversatt til "Nedre-Pafos" på norsk, og "Pano Pafos", oversatt til "Øvre-Pafos".
Kato Pafos er et velordnet feriested med strandpromenade, badeland, fiskerhavn, restauranter, klipper og små strender. Her finner det i overkant av 170 restauranter, aktivitetstilbud og hotell, og Kato Pafos blir ofte definert som byens sentrum.
I Pano Pafos møter du hverdagslivet og byens egne innbyggere. Her finner du bla. gamlebyen i Pafos, mange genuine restauranter og den gamle, vakre torghallen med farger, dufter og et labyrintisk mylder.

På sjøsiden, like på utsiden av Pafos sentrum finner vi "Petra tou Romiou", også kalt "Afrodites fødested". Petra tou Romiou er det mytiske fødestedet til Afrodite, den greske gudinnen for kjærlighet og fruktbarhet, kjent som den skjønneste av gudinnene i gammel-gresk mytologi. Det er mange lokale myter rundt Petra tou Romiou, hvor det sies at enkelte ritualer vil gi økt fruktbarhet. Noen eksempler på disse ritualene er; Svømme rundt Afrodites fødestein tre ganger mot klokken, bade i vannet etter midnatt, eller finne en hjerteformet stein i vannet rundt Petra tou Romiou. Disse ritualene gjør at Petra tou Romiou blir hyppig besøkt av mennesker fra hele verden. 
Ved Petra tou Romiou ligger det en vakker strand, kjent som en av de beste i Kypros. 

I gresk-romersk tid var Pafos Kypros sin hovedstad, noe som har etterlatt sine spor i Pafos i form av mektige skaperverk og ruiner. En av disse er bla. den romerske guvernørens palass kjent som "Dionysos", hvor man fortsatt kan se palassets omfattende og vakre gulvmosaikk, og størrelse. Disse ruinene ligger ved enden av strandpromenaden i Kato Pafos. Like ved Dionysos finner du også restene av Pafos sitt mektige fort, som i middelalderen holdt utsikt over kystveien inn til Pafos. 

Byen Pafos er inkludert i den offisielle UNESCOs liste over kultur- og naturskatter av verdens kulturarv.
Selve byen daterer seg tilbake til den neolittiske epoken, og er et sted som er rik på historie og arkeologiske steder. 

Pafos har et stort nettverk av offentlig transport med adganger hvert 10 minutt, noe som gjør det enkelt å komme seg fra en side av byen, til en annen, uten å måtte være avhengig av bil eller drosje.

Kontakt oss på post@kyprosreisen, eller ring vår kundeservice på tlf 401 29 500 hvis du skulle ha noen spørsmål, eller trenger hjelp med bestilling.

 

Ayia Napa

Ayia Napa

OM AYIA NAPA

Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa.
Ayia napa er kanskje mest kjent for sitt aktive uteliv på sommermånedene, men det finnes mange andre grunner til å reise til nydelige Ayia Napa. Her er det langgrunne sandstrender, glitrende badevann, tonnevis med aktiviteter, kulturskatter og mange fornøyelser. Selve småbyen er bygget opp rundt klosteret fra 1500-tallet som ble tilegnet jomfru Maria, og dette klosteret finner du midt i byen.

Kyprosreisen reiser til Ayia Napa på vintermånedene, hvor byen er rolig, og hotellene fyller seg opp med oss nordboere. Hotellet vi reiser til ligger sentralt i sentrum, og i nærheten av stranden. I denne byen trenger du aldri spasere langt for å finne god mat, shopping, eller aktiviteter.

TEMPERATUR:

Vinteren på Kypros er som en god norsk vår/sommer; varmt om dagen og litt kjølig om kvelden, noe som faller godt i smak for oss nordmenn, som kan nyte en behagelig tilværelse her om vinteren også.

Kontakt oss på post@kyprosreisen, eller ring vår kundeservice på tlf 401 29 500 hvis du skulle ha noen spørsmål, eller trenger hjelp med bestilling.

 

Kart

Ayia Napa

Fullt

Eksperter på Kypros. Finn din drømmeferie med oss. om Ayia napa - Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa. Ayia napa er kanskje mest kjent for sitt aktive uteliv på sommermånedene, men det finnes mange andre grunner ti...Les mer

Pafos

Fullt

Bestill en trygg og rimelig pakkeferie til nydelig Pafos med Kyprosreisen. Vi har et stort utvalg hoteller, i alle prisklasser. Om Pafos - Pafos, sørvest på Kypros, er det ideelle feriemål for de om søker sol, strender og avslapping, men...Les mer

  • RGF Logo
  • Cyprus Tourism Organization Logo